Boeken Alma Huisken

“Met plezier stel ik je voor: al mijn boeken op een rijtje, in omgekeerd chronologische volgorde, dus de meest recente eerst.

Uit elke titel spreekt mijn liefde voor het leven en die liefde is veelzijdig: of ik je nu receptuur bied, anekdotes of kweekadvies, of je vertel over de houtsnip en reeën in onze tuin.

Ook hoop ik je in elk boek te stimuleren om onze globe met warme zorg te behandelen, inclusief al haar bewoners. Erg prettig: dat doe je al door biologisch bloemen, kruiden en groente te telen!

Mijn laatste, meest uitgesproken en persoonlijke boek is Tuinlied – een breed opgezette ode aan de Aarde en een klimaatbewust tuin-, natuur- en kookboek, geschreven voor deze tijd.”

 

Meer lezen over het schrijven en maken van boeken? Ga naar Alma Huisken, schrijver

Tuinlied

Tuinlied is hét klimaatbewuste tuin- en kookboek voor nu! Wát een ode aan onze Aarde en wát een aansporing om haar te hoeden en voeden. Gloedvol en hoopvol gidst Alma je naar een klimaatbestendige(r) sier- en moestuin. Tuinlied is haar meest persoonlijke, uitgesproken boek.

Ook: sprankelend advies, groene overwegingen, pakkende natuurverhalen, globevriendelijke receptuur, tekeningen, foto’s van Doortje Stellwagen.

Inkijkexemplaar

 35,00

Het groene kippenboek

Handboek bij uitstek voor dierwaardig kippen houden, in dorp of stad. Alma deelt al haar kippenervaringen met je; met humor en liefde behandelt ze alles wat ‘kip’ is, inclusief de kwestie haan. Het groene kippenboek is alom geprezen als ‘het meest complete boek over dit onderwerp’.

Ook: bouwtips, verrijdbaar hok-met-ren, receptuur, tekeningen, foto’s van Doortje Stellwagen.

 

Inkijkexemplaar

 27,50

Dichter bij de bij

Bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Alma sleept je de fascinerende bijenwereld in en vertelt hoe haar huiver voor de bij omsloeg in mateloze bewondering. Dichter bij de bij geldt als hét boek over natuurlijk imkeren en werd cursusmateriaal voor startende imkers.

Ook: honing/stuifmeel/was, korf of kast, bijenplanten, receptuur, tekeningen, foto’s van Doortje Stellwagen.

Inkijkexemplaar

 27,50

Met mest en vork

Fris, vuistdik, schitterend tuinboek voor nut en sier, ingedeeld in maanden met seizoensverhalen en wat te doen per maand. Door velen bestempeld als hun ‘groene bijbel’ die altijd op tafel ligt. Uitgebreide, heldere info over ecologisch tuinieren vanuit verschillende gezichtspunten. Als altijd: persoonlijk, humorvol en meedenkend met de lezer/tuinier.

Ook: seizoensrecepten, tekeningen, foto’s van Doortje Stellwagen.

 

Inkijkexemplaar

Prijsklasse: € 47,50 tot € 70,00

Van het land

De ondertitel luidt: ‘Genieten van een groener leven’ en daarom draait het: alles wat ons voedt, de band met de aarde en de oogst van het land. Onthaald als ‘een heerlijk, persoonlijk, praktisch en inspirerend verslag van een plekje waar naast groenten en bloemen geluk wordt gezaaid.’ Vol seizoensrecepten en foto’s van Doortje Stellwagen.

Ook: Nog enkele exemplaren leverbaar

Inkijkexemplaar

Prijsklasse: € 30,00 tot € 45,00

Groentje in de moestuin

(eerste én vernieuwde uitgave)

Aanstekelijk en geliefd boek onder ‘moestuingroentjes’, vol volkstuinavonturen, beginnersgeluk, tips, receptuur uit bed, kas en bak, en foto’s van Doortje Stellwagen.

Uitverkocht

La Rive de smaak van het Amstel

Het restaurant van het Amstel Hotel in woord en beeld:  productinfo, basistechnieken en uitgebreide receptuur van (toenmalig chef-kok Edwin Kats) opgetekend door Alma Huisken, die Edwin en zijn team op de voet volgde. Foto’s: Bart van Leuven.

Uitverkocht

Groente

Een glanzende portrettengalerij van 70 soorten groente, met een enkel ‘twijfelgevalletje’ erbij ( paprika, tomaat).Van elke soort wordt het doopceel gelicht, met verbluffende historische feiten, tips voor basisbereidingswijze en uiteraard receptuur. Vlaams-Nederlandse co-productie. Groente werd bekroond de Wina Born-prijs voor culinaire journalistiek. Foto’s van Bart van Leuven.

Ook: collector’s item, nog enkele exemplaren leverbaar!

 65,00

Eten 100 favoriete recepten 

Onder de titel ETEN verscheen er zeven jaar lang 6 keer per week een culinaire-column-met-recept van Alma’s hand in het Algemeen Dagblad. Deze collage is haar persoonlijke keuze. Foto’s: Bart van Leuven.

Uitverkocht

De Aardappel

Alma’s debuut! Uitgeverij Contact vroeg haar de pieper in het zonnetje te zetten en dat deed ze, met historische schetsen, rasbeschrijvingen, kookeigenschappen en tientallen beproefde nationale en internationale recepten. ‘Zoveel toewijding verdient lof’, oordeelde the late and great Johannes van Dam.

Uitverkocht